Είστε μέλος;
Κάντε login εδώ!

eisodos

vivliothiki
Γίνετε τώρα μέλη,
εντελώς δωρεάν!
Εγγραφή

Γίνετε τώρα μέλη,
εντελώς δωρεάν!
Είστε ήδη μέλος του Feel Well TodayΑγαπώ το κάθε παιδί για αυτό που είναι.......ένας ξεχωριστός άνθρωπος !

Πολλοί γονείς και κηδεμόνες παιδιών με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζουν απρόσμενες προκλήσεις και δύσκολα συναισθήματα. Όμως δεν είναι μόνοι τους σε αυτό. Παρ` όλο που οι εμπειρίες διαφέρουν, πολλοί γονείς και κηδεμόνες βρίσκονται μπροστά σε παρόμοιες συναισθηματικές εμπειρίες και δυσκολίες.

Περισσότερα: Αγαπώ το κάθε παιδί για αυτό που είναι.......ένας ξεχωριστός άνθρωπος !

Ποιός θα πάρει τα παιδιά στις διακοπές ..... ;

Το θέμα των διακοπών και οι προσδοκίες για όμορφες οικογενειακές στιγμές μοιάζουν να συνδέονται άρρηκτα. Αυτές οι προσδοκίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο στρες σε όλες τις οικογένειες - όχι μόνο τις διαζευγμένες. Μεγάλη πρόκληση για όλους. Στις διαζευγμένες οικογένειες όμως, το στρες μπορεί να είναι πολύ μεγάλο καθώς οι γονείς - εκτός όλων των άλλων – πρέπει να τηρήσουν και ένα νομικό έγγραφο που υποδεικνύει των χρόνο των διακοπών με τα παιδιά τους. Και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν το τηρούν καν.

Περισσότερα: Ποιός θα πάρει τα παιδιά στις διακοπές ..... ;

Η σχέση μου με το χρήμα......βλάπτει την σχέση μου με τον αγαπημένο μου !

Το οικονομικό συχνά αποτελεί «καυτό» ζήτημα στις σχέσεις και όχι μόνο όταν υπάρχει μείωση ή περιορισμένο εισόδημα. Ο τρόπος με τον οποίο το διαχειριζόμαστε συνήθως είναι ένα βαθύτερο και σχετικά συναισθηματικό θέμα, κι όχι αυστηρά οικονομικό. Η σχέση του καθενός μας με τα χρήματα δημιουργεί τη βάση για το πώς θα διαχειριστούμε στις σημαντικές μας σχέσεις. Και όταν ο σύντροφός μας δεν έχει την ίδια σχέση με τα χρήματα όπως εμείς, η διαχείρισή τους μπορεί να προκαλέσει ένταση και διαφωνίες, με πιθανή κατάληξη σε δυσαρέσκεια και ακόμα και χωρισμό. Και είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην συμφωνούν οι δύο σύντροφοι αλλά πάντοτε είναι δυνατόν να υπάρξει συμβιβασμός. Το πρόβλημα συνήθως ξεκινάει είτε όταν δεν έχουν μπει κανόνες οπότε τα όρια είναι θολά ή όταν υπάρχουν ξεκάθαρα όρια αλλά καταπατούνται χωρίς συζήτηση ή από κοινού συμφωνία.

Περισσότερα: Η σχέση μου με το χρήμα......βλάπτει την σχέση μου με τον αγαπημένο μου !

Ανησυχώ για τον άνθρωπό μου.....πώς θα τον βοηθήσω να πάρει τη σωστή βοήθεια ;

Όλο και περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι οι ψυχικές διαταραχές έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή μας ακόμα περισσότερο κι από τις παθολογίες. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Centre for Economic Performance’s Mental Health Policy Group, κατά μέσο όρο ένα άτομο που υποφέρει από κατάθλιψη παρουσιάζει κατά 50% περισσότερη «δυσλειτουργικότητα» από κάποιο άτομο που πάσχει από αρθρίτιδα, άσθμα, ή διαβήτη. Τα καλά νέα όμως είναι ότι οι θεραπείες για τις ψυχικές διαταραχές είναι πολύ αποτελεσματικές. Τα άσχημα νέα ότι μόνο 1 στους 3 ανθρώπους θα αναζητήσουν βοήθεια και το λυπηρό είναι ότι όσοι άνθρωποι έχουν αυτή την ανάγκη για βοήθεια, συνήθως είναι αυτοί που εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να την ζητήσουν.

Περισσότερα: Ανησυχώ για τον άνθρωπό μου.....πώς θα τον βοηθήσω να πάρει τη σωστή βοήθεια ;

Ακούει μόνο αυτό που "θέλει"...... !

Το να αγνοείς κάποιον που προσπαθεί να πει την γνώμη του ή να σου δείξει κάτι, ή να έχει την προσοχή σου για ένα πρόβλημα, είναι ο καλύτερος και ο συνηθέστερος τρόπος με τον οποίο ένας δύσκολος - όπως θα πω εγώ, διαταραγμένος για άλλους - χαρακτήρας αντιστέκεται να δεχτεί τις αξίες, τα δεδομένα, και τον έλεγχο που η "κοινωνία" θα ήθελε εκείνος να υιοθετήσει. Οι συνήθεις συμπεριφορές τέτοιων χαρακτήρων έχουν σκοπό να αντισταθεί σε κάθε κανόνα της κοινωνίας, ενώ στην ουσία πολλοί από αυτούς τους κανόνες θα μπορούσαν να έχουν σημαντική συμβολή στην δική του ώριμη και υπεύθυνη εξέλιξη σαν άνθρωπος. Επίσης αυτές οι συμπεριφορές του συχνά λειτουργούν σαν τακτικές χειρισμού των άλλων ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεται. Τακτικές κατηγόριας των άλλων, εξευτελισμού και ενοχοποίησης των άλλων, εκλογίκευσης ή δικαιολογίας, όπως και θυματοποίησης του εαυτού του.

Περισσότερα: Ακούει μόνο αυτό που "θέλει"...... !

Ο σεβασμός προς το παιδί μου......η σημαντικότερη "κληρονομιά" του !

Πρόσφατα βρέθηκα σε ένα κάλεσμα φίλων όπου υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Προς το τέλος της γιορτής, μια 6χρονη ξανθούλα ζήτησε κάτι από την μητέρα της. Ξαφνικά και μπροστά σε όλους, η μητέρα της εξερράγη και άρχισε να της φωνάζει υστερικά. Το κοριτσάκι ήταν σιωπηρό και μες στα δάκρυα προσπαθούσε να κρύψει το πρόσωπό της. Έμοιαζε μια πολύ οικεία σκηνή για την μητέρα και την κόρη. Όλοι γύρω άφωνοι, προσπαθούσαν να κάνουν σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτό το παράδειγμα ντροπιάσματος και εξευτελισμού του παιδιού μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες. Πόσες πιθανότητες δίνετε όταν το κορίτσι αυτό μεγαλώσει, να σέβεται την μητέρα της ;

Περισσότερα: Ο σεβασμός προς το παιδί μου......η σημαντικότερη "κληρονομιά" του !

Νοσταλγία των καλών εποχών......ενώ συνειδητά επιλέγουμε το ευκολότερο "ρεύμα" !

Υπάρχει μια πολύ γνωστή φωτογραφία που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα. Απεικονίζει ένα μεγάλο ηλικιακά ζευγάρι που απαντάει στο ερώτημα σχετικά με το πώς κατάφεραν να παραμείνουν παντρεμένοι τόσα πολλά χρόνια. Η απάντηση είναι ότι στις δικές τους εποχές όταν κάτι έσπαγε το έφτιαχναν. Κι αυτό είναι εντελώς αντίθετο στην προοπτική της κοινωνίας μας σήμερα. Όταν κάτι σπάει, παίρνουμε καινούργιο. Η νοσταλγία «πείθει» τους ανθρώπους ότι επιθυμούν τις παλιές αυτές εποχές. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι προτιμούν την πραγματικότητα του σήμερα. Είναι ευκολότερη. Το διαζύγιο είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικότατο της εποχής μας παράδειγμα.

Περισσότερα: Νοσταλγία των καλών εποχών......ενώ συνειδητά επιλέγουμε το ευκολότερο "ρεύμα" !

Ο μύθος της σούπερ-μαμάς ….. επόμενη στάση : σταθμός « ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ» !

Πριν αρχίζετε να τραβάτε τα μαλλιά σας, ας δούμε πώς θα γίνει να ξαναβρείτε την ισορροπία σας και να αποφύγετε την υπερκόπωση τις περισσότερες ημέρες. «Μπορείς να είσαι η καλύτερη μαμά χωρίς να αισθάνεστε εξαντλημένη», λέω συχνά στις μαμάδες που βλέπω. «Και δεν χρειάζεται να είσαι η σουπερ μαμά για να τα προλάβεις όλα». Έχετε την επιλογή να ξαναβρείτε τον εαυτό σας, κάθε μέρα και κάθε στιγμή.

Περισσότερα: Ο μύθος της σούπερ-μαμάς ….. επόμενη στάση : σταθμός « ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ» !

Πέρασε ο καιρός για μένα......κάτι σε πιο γενικό κι αόριστο έχεις να αυθυποβάλλεις τον εαυτό σου ;

Ο φόβος της χαμένης ευκαιρίας – ίσως ανεπιστρεπτί - , θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα από τα πιο επώδυνα συναισθήματα. Για όσους έχουν δει την ταινία Pulp Fiction, υπάρχει μια σκηνή στην οποία ο κακός της ταινίας προσπαθεί να πείσει τον μποξέρ να παρατήσει τον αγώνα λέγοντας του ότι αν ήταν να τα έχει καταφέρει να φτάσει κάπου θα έπρεπε να το έχει κάνει μέχρι τώρα. Βέβαια ο συγκεκριμένος έχει τον ρόλο του κακού, αλλά πόσες φορές ο εσωτερικός μας κριτής μοιάζει πολύ πιο σκληρός, επαναλαμβάνοντας τη φράση «πέρασε ο καιρός» και καλύτερα να τα παρατήσουμε ?

Περισσότερα: Πέρασε ο καιρός για μένα......κάτι σε πιο γενικό κι αόριστο έχεις να αυθυποβάλλεις τον εαυτό σου ;

Μα δεν έχω κίνητρα.....τί να κάνω ;

Πόσο συχνά αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να στο να είμαστε παραγωγικοί. Το εργασιακό μας περιβάλλον , η ανεπαρκής εκπαίδευση, ή ίσως είμαστε υπερφορτωμένοι με δεσμεύσεις και υποχρεώσεις λόγω της τάσης μας να θέλουμε να ευχαριστούμε και να εξυπηρετούμε τους άλλους ανθρώπους ; Πολλοί μιλάνε για ασθενή κίνητρα ή για άλλα που δεν τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή ώστε να μας δώσουν ώθηση. Όμως αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι ένα κίνητρο έχει τη δύναμη να βλάψει σημαντικά το επίπεδο της παραγωγικότητάς μας καθώς αυτό καθ` αυτό μπορεί να γίνει πολύ εθιστικό και εν απουσία του να ακινητοποιούμαστε.

Περισσότερα: Μα δεν έχω κίνητρα.....τί να κάνω ;