Είστε μέλος;
Κάντε login εδώ!

eisodos

vivliothiki
Γίνετε τώρα μέλη,
εντελώς δωρεάν!
Εγγραφή

Γίνετε τώρα μέλη,
εντελώς δωρεάν!
Είστε ήδη μέλος του Feel Well TodayΟΞΥΓΟΝΟ ΖΩΗΣ : Νοιώθω καλά με τον εαυτό μου.....!

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για όλες αυτές τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου για τον εαυτό σου και οι οποίες δεν σε κάνουν να νοιώθεις καλά ? Όλες αυτές που προκαλούν αμφιβολία, αυτό-κριτική, ενοχή ? Ξέρεις τι πραγματικά σου κάνουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι σκέψεις ?

Τι κάνει στο σώμα σου το καυσαέριο ? Όταν βάζεις στους πνεύμονές σου όλον αυτόν τον μολυσμένο και γεμάτο τοξικά αέρα, αυτό που στην ουσία γίνεται είναι να συμβιβάζεις την ανάγκη σου να λαμβάνεις οξυγόνο για να παραμείνεις εν ζωή.

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα για τον εαυτό σου δεν είναι κάτι διαφορετικό. Αν κοιτάξεις όλους αυτούς τους ανθρώπους που ασθενούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, ιδίως αν είναι στο μυαλό τους περισσότερο, τότε μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν γνωρίζουν πώς να νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Για όποιον τομέα και όποια στιγμή της ζωής τους.

Όταν γνωρίζεις πώς να νοιώθεις καλά με τον εαυτό σου με όλους, θρέφεις το σώμα και το μυαλό σου. Κι αυτό δεν γίνεται μόνο σε επίπεδο φαντασίας αλλά οργανικά και εγκεφαλικά. Όταν νοιώθεις καλά, όλες οι ορμόνες εκκρίνονται κατάλληλα στο σώμα σου κι αυτό ενισχύει την καλή υγεία. Τα όργανά σου είναι σε ισορροπία, αυτήν που χρειάζονται για να λειτουργούν σε ιδανικά επίπεδα.

Κάθε φορά που κάνεις μια σκέψη ή έχεις ένα συναίσθημα το οποίο υποδεικνύει ότι αγαπάς απόλυτα τον εαυτό σου, δημιουργείς χαμηλά επίπεδα στρες ή έντασης. Αν αυτό το κάνεις συνέχεια, αρχίζεις να κλείνεσαι στον εαυτό σου και καταλήγεις να παγώνεις τα συναισθήματά σου, το μυαλό σου να ''αρρωσταίνει'' όλο και περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι ένας φαύλος κύκλος στον οποίο σου γίνεται ανάγκη να νοιώθεις καλά με όποιον τρόπο διότι δεν μπορείς να νοιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Αναζητάς το ευχάριστο συναίσθημα μέσα από τον σύντροφό σου, την οικογένειά σου, ή τους φίλους σου. Όταν δεν νοιώθεις καλά, η τάση σου είναι να κατηγορήσεις όσα συμβαίνουν στη ζωή σου ή όσα λένε ή δεν λένε, κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι. Αλλά οι βασικές αιτίες βρίσκονται μέσα σου.

Η αφορμή για την αναφορά μου σε αυτό το ζήτημα είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι για να νοιώσεις καλά, αρκεί να μιλάς στον εαυτό σου με λέξεις απόλυτης αγάπης. Όμως αυτό μπορεί να γενικευθεί για όλους τους ανθρώπους ? Δεν υπάρχουν άνθρωποι εξαιρέσεις και τους οποίους ίσως να μην έχουμε υπολογίσει όταν δίνουμε αυτή την οδηγία ? Αν ναι, τότε υπάρχει ένας υποσυνείδητος κύκλος στον τρόπο σκέψης σου που δεν γνωρίζεις ή ίσως και να γνωρίζεις. Ο κύκλος ενοχής. Σύμφωνα με αυτόν, κάθε φορά που κάνεις μια αρνητική σκέψη ή έχεις ένα αρνητικό συναίσθημα για κάποιον άλλον, δημιουργείς ενοχή μέσα σου. Όλες οι σκέψεις που δεν ξεκινούν από μέσα σου αλλά είναι σκέψεις απόλυτης αγάπης, θα σε κάνουν να νοιώσεις προσωρινά καλύτερα, ίσως και να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου για ότι κάνεις αλλά στην ουσία συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλον και σε αυτή τη σύγκριση, κάνεις τον εαυτό σου ως καλύτερο ή χειρότερο από κάποιον άλλον. Κι αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να μην αγαπάς τον εαυτό σου εμμέσως.

Κάθε φορά που αντιδράς συναισθηματικά σε κάποιον, αυτό δημιουργεί μια ανησυχία μέσα σου. Κάποιοι μπορεί να καταλαβαίνουν σε τι αναφέρομαι άλλοι όχι. Αλλά όλοι προσπαθούμε να το αγνοήσουμε. Είναι όμως αυτή ακριβώς η επιλογή εισπνοής μολυσμένου αέρα στο σώμα μας. Η εναλλακτική είναι να μάθουμε πώς να κατανοούμε τον εαυτό μας διαφορετικά από αυτό που ξέρουμε, να μάθουμε πώς οι σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε μπορούν να αμφισβητηθούν και να αντικατασταθούν. Για να βγάλουμε τον εαυτό μας από το αυτοδημιούργητο τοξικό περιβάλλον στο οποίο τον βάλαμε εν αγνοία μας, καθιστώντας τον εαυτό μας ικανό να κάνει διαφορετικές και υγιείς επιλογές. Όταν στο τέλος μάθουμε πώς να αναπνέουμε αυτό τον καθαρό, ενδυναμωτικό αέρα, η ζωή μας πραγματικά θα αλλάξει δραματικά. Αλλά αυτό θέλει δουλειά.

Δεν υπάρχει εύκολη λύση. Πρέπει να αφοσιωθείς για να ξεμάθεις αυτές τις παλιές συνήθειες που σε πληγώνουν. Πρέπει να το κάνεις στόχο ζωής. Δεν υπάρχει μαγικό χάπι, παρόλο που υπάρχει μια πηγή από την οποία καταναλώνονται περίπου 5 τρισεκατομμύρια χάπια καθημερινά. Είναι προφανές ότι αυτή η πηγή σου μαθαίνει να αποφεύγεις και να μην μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι την εσωτερική σου σύγχυση.

Ψάχνουμε συμβούλους, υπνωτιστές, αστρολόγους, αριθμολόγους, κλπ. με την σκέψη να βρούμε μια γρήγορη απάντηση. «Πες μου τι πρέπει να γνωρίζω ώστε να λυθεί το πρόβλημά μου». Η ζωή δεν λειτουργεί έτσι όμως. Οι λέξεις κλειδιά είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου και όχι τους άλλους γύρω σου. Δώσε χρόνο για να βρεις τρόπους με τους οποίους θα μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Τα οφέλη είναι ασύλληπτα. Και είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να καταφέρει ανεξαρτήτου μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας, σωματικής ή εγκεφαλικής κατάστασης και προκλήσεων που βιώνει.

Για να μάθεις πώς να νοιώθεις καλά με τον εαυτό σου πρέπει να κάνεις ένα βήμα τη στιγμή. Κι αυτή είναι μια μόνιμη λύση για την ψυχική, σωματική και συναισθηματική σου υγεία.