Δελτίο Τύπου (18-11-2010)

Εκτύπωση
logo-english
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H νέα πρωτοποριακή υπηρεσία
παροχής συμβουλευτικής & ψυχολογικής υποστήριξης
μέσω Διαδικτύου

Online συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη: Ένα διεθνές φαινόμενο

Ειδικά στη σύγχρονη και πολύπλοκη κοινωνία που ζούμε, πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό για να μοιραστούν το πρόβλημά τους, αλλά για διάφορους λόγους δε μπορούν να το κάνουν – π.χ. ντρέπονται ή έχουν επιφυλάξεις για την επάρκεια της εμπιστευτικότητας (ιδιαίτερα όταν ζουν σε μικρές κοινωνίες), ταξιδεύουν συχνά και είναι δύσκολο να είναι τυπικοί στις συναντήσεις με τον ειδικό, δε μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι, έχουν προβλήματα ακοής ή ομιλίας, νιώθουν αμηχανία στις κατά πρόσωπο συνεδρίες κτλ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (2009) που διεξήγαγαν επιστήμονες του University of New South Wales (UNSW) και του νοσοκομείου St. Vincent στην Αυστραλία, οι online συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης είναι εξίσου αποτελεσματικές όσο και οι παραδοσιακές πρόσωπο-με-πρόσωπο συνεδρίες για την αντιμετώπιση μιας σειράς κοινών διαταραχών, όπως το άγχος, οι κοινωνικές φοβίες και η κατάθλιψη.

Ο Δρ. Nick Titov, που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι σχετικές online συνεδρίες εκπροσωπούν ένα νέο και επωφελή τρόπο προσέγγισης ατόμων που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους θεραπείες.

Μια ακόμη μελέτη (2009) που δημοσιεύτηκε από το έγκριτο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο ιατρικό περιοδικό The Lancet, καταδεικνύει ότι οι θεραπείες που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακής συζήτησης σε πραγματικό χρόνο (real-time chat) με έναν ψυχοθεραπευτή, πετυχαίνουν να προσφέρουν βοήθεια στα άτομα με κατάθλιψη.

«Οι άνθρωποι, όταν δεν έχουν οπτική επαφή με το θεραπευτή τους, μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να μιλήσουν για ζητήματα που είτε τους φέρνουν σε δύσκολη θέση, είτε τους στιγματίζουν» σχολιάζει ο Δρ. Gregory Simon, ψυχίατρος κι ερευνητής του Group Health Cooperative, στο Σηάτλ της Ουάσιγκτον.

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι με το να γράφει κάποιος για τις τραυματικές εμπειρίες του, συμβάλλει στην ψυχική υγεία του» δήλωσε ο Δρ. David Kessler από το University of Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνεχίζει «Πιστεύουμε ότι η γραπτή επικοινωνία δίνει στα άτομα χρόνο να σταματούν και να σκέφτονται, κι αυτό μπορεί να βοηθήσει στη θεραπευτική διαδικασία».

Είναι γεγονός ότι η παροχή online συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι θεωρίες και οι μέθοδοι της online συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης υπακούουν στους ίδιους κανόνες με την παραδοσιακή της μορφή. Και στην περίπτωση της παροχής συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης μέσω Διαδικτύου, ο ειδικός σύμβουλος και ο πελάτης συνεργάζονται μέσα από το διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το δεύτερο, ενθαρρύνοντας έτσι την προσωπική του ανάπτυξη. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή προσέγγιση, ο ενδιαφερόμενος έχει τον απόλυτο έλεγχο του πλαισίου στο οποίο θέλει να λάβει τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, με πολλαπλές επιλογές όσον αφορά τη συχνότητα, το χώρο από τον οποίο θα εκφραστεί, την ώρα που τον εξυπηρετεί όπως και το μέσο με το οποίο θα επικοινωνήσει με το σύμβουλό του (με ή χωρίς οπτική επαφή, κατά την προτίμηση του πελάτη) με στόχο την απροκατάληπτη επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Το Feel Well Today

logoΤο Feel Well Today, η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία online παροχής συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, έρχεται για να καλύψει και στην Ελλάδα την ανάγκη όσων επιθυμούν να μοιραστούν άμεσα, ανώνυμα και χωρίς μετακινήσεις το πρόβλημα που τους απασχολεί με έναν ειδικό σύμβουλο, ώστε μαζί να αναζητήσουν τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισής του. Από το σπίτι ή το γραφείο, την πόλη ή το χωριό, τις διακοπές ή τα επαγγελματικά ταξίδια, σε ένα περιβάλλον εμπιστευτικότητας, άνεσης και αξιοπιστίας – ένα περιβάλλον που ο ενδιαφερόμενος διαμορφώνει ανάλογα με τις επιθυμίες του.

Αισθανθείτε καλά με ένα «κλικ»!

Είναι τόσο εύκολο! Αρκεί μόνο η πρόσβαση στο Διαδίκτυο και η επίσκεψη στο site www.feelwelltoday.com. Εκεί ο ενδιαφερόμενος θα βρει μεταξύ άλλων:

1. Τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες:

 1. Μέσω E-mail
 2. Μέσω Live Chat / Instant Messaging
 3. Μέσω Τηλεδιάσκεψης (Skype)
 4. Μέσω Τηλεφώνου

2. Τους 17 τομείς εξειδίκευσης του Feel Well Today και τις σχετικές με αυτούς πληροφορίες, μέσα από τις οποίες θα ενημερωθεί και θα αναγνωρίσει το πρόβλημα που τον απασχολεί, ώστε να ζητήσει σχετική βοήθεια.

 1. Άγχος-Πανικός
 2. Διακοπή καπνίσματος
 3. Προβλήματα βάρους
 4. Διαχείριση του πόνου
 5. Έλλειψη αυτοπεποίθησης
 6. Θυμός
 7. Κατάθλιψη
 8. Παιδί & Οικογένεια
 9. Προβλήματα της γυναίκας
 10. Προβλήματα του άνδρα
 11. Προβλήματα σχέσεων
 12. Προγαμιαία συμβουλευτική
 13. Προσωπική βελτίωση
 14. Σεξουαλικά προβλήματα
 15. Υπογονιμότητα
 16. Φοβία
 17. Χρόνιες & σοβαρές ασθένειες

3. Αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στις υπηρεσίες, ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει.

4. Πληροφορίες α/ για το κόστος λήψης υπηρεσιών ανάλογα με τον τύπο και τη συχνότητα, καθώς και για τα εκπτωτικά πακέτα που προσφέρονται β/ για τους τρόπους πληρωμής των υπηρεσιών.

5. Αρθρογραφία και έρευνες σχετικές με τη σύγχρονη διεθνή τάση λήψης συμβουλευτικών και ψυχολογικών υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, καθώς και με την αποτελεσματικότητά της.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ FEEL WELL TODAY

 • Πρόσβαση στο Feel Well Today μπορούν να έχουν όλοι μέσω Διαδικτύου, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 • Το Feel Well Today παρέχει τις υπηρεσίες του στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.
 • Οι ανήλικοι πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους, οι οποίοι πρέπει να έρθουν σε επαφή με το Fell Well Today και να αποδείξουν την ταυτότητά τους.
 • Οι ασθενείς με μείζονα ψυχιατρική διαταραχή υπό φαρμακευτική αγωγή, πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα γιατρού τους.
 • ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ FEEL WELL TODAY, ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Ή EMAIL.

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με τη χρήση της υπηρεσίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

στο τηλέφωνο

210 64 61 300

ή στο email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.