Ο σύμβουλός σου στο διαδίκτυο

Εκτύπωση

Η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης βρίσκεται μόλις ένα κλικ μακριά σου

Η λύση μια τετ-α-τετ συνεδρίας με κάποιον ψυχολόγο δεν για όλους μια αποδεκτή και εύκολη διαδικασία, ενώ κάποιοι μπορεί να μην έχουν καν την πρόσβαση, τον χρόνο ή την δυνατότητα να καθήσουν σε μια πολυθρόνα και να αρχίσουν να εξιστορούν το πρόβλημα τους.

Η άφιξη, λοιπόν, του νέου site www.feelwelltoday.com είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή ενέργεια, διότι προσφέρει έναν αποδοτικό τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος, την στιγμή που το έχει ανάγκη, ανώνυμα και εμπιστευτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες στο University of New South Wales και του νοσοκομείου St. Vincent στην Αυστραλία,οι online συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης είναι εξίσου αποτελεσματικές, όσο και οι παραδοσιακές πρόσωπο-με –πρόσωπο συνεδρίες για την αντιμετώπιση μιας σειράς κοινών διαταραχών, ενώ μπορούν να προσφέρουν βοήθεια και σε άτομα με κατάθλιψη.

Η ψυχολόγος και συντονίστρια υπηρεσιών του Feel Well Today, Ιώαννα Θεοδωρακοπούλου, αναφέρεται στα πλονεκτήματα των online συνεδριών: «Έχει αποδειχθεί ότι για μερικά άτομα η απουσία άμεσης επαφής είναι στην ουσία πελονέκτημα γιατί αποκαλύπτουν περισσότερα για τον εαυτό τους συγκριτικά με την παραδοσιακή συνεδρία. Ενώ, λοιπόν, μερικά άτομα είναι πολύ άνετα να επικοινωνούν με τον λόγο, για άλλους είναι πιο εύκολο να εκφράζονται με τον γραπτό λόγο. Οι άνθρωποι που έχουν λάβει τις υπηρεσίες μας συχνά μας λένε ότι έψαχναν για κάποιον που θα μπορούσε να ακούσει το πρόβλημά τους, να το μοιραστούν μαζί του, να νοιαστεί για εκείνους. Αναζητούσαν την online επικοινωνία θεωρώντας ότι θα ήταν ασφαλές να μιλήσουν απροκάλυπτα. Μας λένε επίσης ότι αισθάνονται ότι έχουν πλήρη έλεγχο. Και αυτό τους βοηθάει να "ανοίγονται" και να μιλάνε με πλήρη ειλικρίνεια.»

Πως λειτουργεί όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία; Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ και να μπεις στην ιστοσελίδα www.feelwelltoday.com. Από όπου και αν βρίσκεσαι εντός ή εκτός Ελλάδαςμπορείς να στείλεις ένα e-mail, να κάνεις live chat, ή τηλεδιάσκεψη, ακόμα και να επικοινωνήσεις και να μιλήσεις τηλεφωνικά με κάποιον από τους ειδικούς για οποιοδήποτε πρόβλημα ή σκέψη επηρρεάζει την ζωή σου, από την διακοπή καπνίσματος έως χρόνιες και σοβαρές ασθένειες. Κάθε φορά υπάρχουν όλες οι αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίας καθώς και άρθρα και έρευνες πάνω στην διεθνή τάση συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.

Info: Για πληροφορίες κάλεσε από Δευτέρα- Παρασκευή, 9-5 το απόγευμα στο 210-6461300.

Πηγή: Stylista.gr