ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟ INTERNET

Εκτύπωση

 

Πριν από περίπου έναν χρόνο ο ψυχίατρος κ. Σωτ. Παπασπυρόπουλος και η ψυχολόγος κυρία Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου δημιούργησαν, σε συνεργασία με ομάδα ειδικών επιστημόνων, υπηρεσία Online παροχής συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

``Υπάρχουν αρκετοί ψυχολόγοι που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο εναλλακτικά. Εμείς όμως παρέχουμε τις υπηρεσίες μας online``, λέει στο Βήμα η κυρία Θεοδωρακοπούλου.

Η διαδικασία είναι απλή. Οι ασθενείς-πελάτες κάνουν εγγραφή στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ( www.feelwelltoday.com ), η οποία είναι δωρεάν και στη συνέχεια κλείνουν ραντεβού με κάποιον ειδικό την ημέρα και ώρα που επιθυμούν. Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν με ανταλλαγή e-mail, μέσω MSN Live Chat, τηλεδιάσκεψης Skype ή τηλεφώνου. Ακολούθως μπαίνουν στη διαδικασία προπληρωμής. Αν διαπιστωθεί ότι ο ασθενής-πελάτης αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα (π.χ. χρειάζεται βοήθεια ψυχιάτρου), οι ειδικοί τον παραπέμπουν σε συνάδελφό τους, ο οποίος όμως θα τον δει από κοντά.

Οι αυτής της υπηρεσίας αντέγραψαν ουσιαστικά ανάλογες ιστοσελίδες που λειτουργούν στις ΗΠΑ την τελευταία εικοσαετία. Οι βασικότεροι λόγοι ήταν δύο : αφενός η πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες – ατόμων που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές – είναι ευκολότερη, αφετέρου αυτού του είδους η επικοινωνία προτιμάται και από όσους δεν θεωρούν την επίσκεψη στον ψυχολόγο ταμπού.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρακοπούλου, η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας είναι ικανοποιητική. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι περισσότεροι πελάτες αντιμετωπίζουν κρίσεις πανικού, λόγω της οικονομικής κρίσης και της εργασιακής πίεσης. Πολλοί αναφέρουν σεξουαλικά προβλήματα – ιδίως άνδρες – τα οποία όμως αποδίδονται στο άγχος. Αρκετοί επικοινωνούν προκειμένου να συζητήσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους (απιστίες, διαζύγια, κτλ.), ενώ δεν είναι λίγοι και οι γονείς που αναφέρονται σε περίεργες δραστηριότητες των παιδιών τους.

 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ