Είστε μέλος;
Κάντε login εδώ!

eisodos

katathlipsi
Γίνετε τώρα μέλη,
εντελώς δωρεάν!
Εγγραφή

Γίνετε τώρα μέλη,
εντελώς δωρεάν!
Είστε ήδη μέλος του Feel Well TodayΚατάθλιψη

Εκτύπωση
Πώς θα σας βοηθήσει το Feel Well Today στη Κατάθλιψη

Οι περίοδοι μελαγχολικής διάθεσης μπορεί να αποτελούν μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις καθημερινές πιέσεις που δεχόμαστε. Μπορεί ακόμα να είναι η απόρροια της απώλειας ενός ατόμου ή μιας κατάστασης. Υπάρχουν φορές που η αιφνίδια απώλεια μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στη ζωή – η απόλυση από την εργασία, ένας χωρισμός ή θάνατος, μια αναπηρία, ένας διωγμός από το σπίτι κτλ. Υπάρχουν πολλά είδη απωλειών στη ζωή των ανθρώπων οι οποίες χρειάζονται μεγάλη προσοχή, καθώς το κάθε άτομο βιώνει το κενό που δημιουργείται με θλίψη και άλλα συναισθήματα και αντιδράσεις, ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται στη διαδικασία πένθους (άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, συναισθηματική αποκοπή, ενοχή, φόβος αναγνώρισης και αποδοχής).

Τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά όταν επηρεάζεται η λειτουργικότητα του ατόμου και γενικότερα ο τρόπος ζωής του λόγω της παρουσίας συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Κάποια ενδεικτικά συμπτώματα της κατάθλιψης είναι αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου και της διατροφής, δυσκολία συγκέντρωσης και σημαντικές απώλειες μνήμης, αίσθημα ανημποριάς/απελπισίας ή απαξίωσης, απομόνωση, χαμηλά επίπεδα ενέργειας, απουσία ενδιαφέροντος για προηγουμένως ενδιαφέρουσες ασχολίες, ευερεθιστότητα.