Είστε μέλος;
Κάντε login εδώ!

eisodos

prosvasi-stis-ypiresies
Γίνετε τώρα μέλη,
εντελώς δωρεάν!
Εγγραφή

Γίνετε τώρα μέλη,
εντελώς δωρεάν!
Είστε ήδη μέλος του Feel Well TodayΠρόσβαση στις υπηρεσίες

Εκτύπωση

Η online συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση των απλούστερων μέσων που προσφέρει η τεχνολογία, χωρίς να απαιτούνται μετακινήσεις από τον ενδιαφερόμενο. Συγκεκριμένα υπάρχουν 4 βασικοί τρόποι για την πρόσβαση στις σχετικές υπηρεσίες:

Μέσω E-mail

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα να εκφράζουν μεγάλες ή πολύπλοκες ιδέες ή συναισθήματα μέσω e-mail, αφού έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τη σκέψη τους. Γενικά η μη-συγχρονισμένη φύση της συμβουλευτικής μέσω e-mail προσφέρει τόσο στον πελάτη όσο και στον ειδικό την ευκαιρία να αναλύσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους στα λεγόμενα του άλλου. Επίσης, το γράψιμο από μόνο του μπορεί να είναι ένα θεραπευτικό μέσο και η ανταλλαγή e-mails με τον ειδικό δημιουργεί αυτόματα ένα αρχείο αναφοράς το οποίο μπορεί να συνδράμει διαχρονικά στην όλη συμβουλευτική διαδικασία.

Μέσω Live Chat/Instant Messaging

Για εκείνους που εκφράζονται καλύτερα μέσω του γραπτού λόγου αλλά στοχεύουν σε μια συστηματική εναλλαγή ερωτήσεων κι απαντήσεων – ουσιαστικά σε μια γραπτή συζήτηση- το Live Chat/Instant Messaging είναι το ιδανικό μέσο για να επιλέξουν.

Μέσω Τηλεφώνου

Αντίθετα με τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχουν άνθρωποι που κρίνουν τη γραπτή επικοινωνία χρονοβόρα και «απρόσωπη». Η τηλεφωνική συνομιλία προσφέρει τη ζητούμενη αμεσότητα και εστιάζει την προσοχή στα λόγια και όχι στις εικόνες.

Μέσω Τηλεδιάσκεψης (Skype)

Υπάρχουν πελάτες που επιθυμούν την οπτική επαφή με τον ειδικό, σα να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, χωρίς όμως να εγκαταλείπουν την άνεση και την ασφάλεια του δικού τους χώρου. Με τη μεσολάβηση μιας web camera, η απόσταση ελαχιστοποιείται και εξασφαλίζεται η πλήρης οπτικοακουστική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.